اخبار متا / شرکت اهل کرهی جنوبی کرافتون (KRAFTON) که آن را به خاطر آثاری همچون PUBG: Battlegrounds و TERA میشناسیم، علاقه و قصد خود را برای ایجاد یک پلتفرم متاورس انافتتی (NFT) ابراز کرد.
این شرکت برنامه دارد تا به همراه NAVER Z – اپراتور هدایتکنندهی پلتفرم متاورس آسیایی ZEPETO – که گفته میشود توانسته بیش از ۲۹۰ میلیون مخاطب را در سراسر جهان جذب کند، برای ساخت پلتفرم متاورس خود همکاری کند.
ZEPTO یک جهان مجازی است که به کاربران اجازه میدهد از طریق آواتارهای سهبعدی خود با استفاده از فناوری واقعیت افزوده با یکدیگر تعامل داشته باشند.
کرافتون قصد دارد با استفاده از موتور بازیسازی آنریل انجین شرکت اپیک گیمز، یک ابزار مبتنی بر محتوای تولیدی کاربران و یک دنیای مجازی با کیفیت بالا خلق کند.
این در حالی است که NAVER Z خدمات مربوط به متاورس بهعلاوه خدمات جامعهی مخاطبان و دیگر خدمات اجتماعی را مدیریت خواهد کرد.
هیونگچول پارک (HyungChul Park)، سرپرست تیم وب ۳.۰ شرکت کرافتون در بیانیهی خود گفت: «این همکاری بین KRAFTON و NAVER Z با تخصص منحصربهفرد هر شرکت و تمرکز جهانی مشترک آنها تقویت میشود زیرا آنها به آیندهای مینگرند که توسط انافتیها و متاورسها هدایت میشود.»
او در ادامه بیان کرد: «با ترکیب فناوریهای موجود KRAFTON و تحقیقات دربارهی چگونگی ساخت اکوسیستمهای مقیاسپذیر مبتنی بر خلق در وب ۳ با کمک تجربه و تواناییهای NAVER Z و ZEPETO، ما مطمئن هستیم که میتوانیم یک متاورس باز مبتنی بر محتوای تولیدی کاربران با کیفیت بالا بسازیم که از سایر خدمات متمایز است و از طریق فناوریهای NFT به اقتصاد خالقان در سراسر جهان جان میبخشد.»
در حالی که هیچ تعریف پذیرفتهشدهای بهصورت جهانی وجود ندارد، متاورس شبکهای از فضاهای مجازی سهبعدی است که در آن کاربران میتوانند با یکدیگر معاشرت، بازی و کار کنند و برخی هم آن را بهعنوان جانشین اینترنت موبایل تصور میکنند.
بسیاری از شرکتهای بازیسازی همچون یوبیسافت و کونامی از قبل شروع به فروش اقلام دیجیتالی بهعنوان NFT کردهاند، در حالی که برخی دیگر مانند اسکوئر انیکس و الکترونیک آرتز نسبت به این فناوری ابراز علاقه کردهاند.
با این حال، تا به این لحظه واکنش بسیاری از مخاطبان به این موضوع منفی بوده و با اقدام این شرکت برای ورود به این فناوری و بازار آنها مخالفتهای فراوانی داشتهاند. حتی گزارشهایی منتشر شده است که بخشی زیادی از کارمندان یوبیسافت به سیاستهای این شرکت پیرو انافتی مخالف بودهاند.
این واکنشهای مخفی باعث شده برخی از استودیوها و شرکتها از اقدامهای اولیه خود دست بکشند. برای مثال، استودیو تیم۱۷ (Team17) هفتهی پیش پس از انتقادات فراوانش از تصمیم خود عقبنشینی کرد. با این حال، شرکتهای بزرگتر مثل یوبیسافت علیرغم اینکه تاکنون بازخورد خوبی در این زمینه دریافت نکردهاند اما همچنان روی تصمیم خود پافشاری میکنند.